CSC headquarters

Description

The new CSC headquarters is the result of the desire to bring together two buildings, one dedicated to production and the other to office activities.
For the first, the designer selected an unusual colour in tune with the environment, while Nicolli contributed with windows systems and expanded metals for the technical rooms.
The office building features a large glass area (mullion-transom façade system), joined to a masonry wall with two large glass-insulated porches. Here, the parallel opening frames, the so-called PAF, extend to full height.
The entrance door cubicle invites the visitor into the double height hall through a pivot door. Nicolli also built the car park cantilever roof cladded with composite material and the light internal staircase made of steel and glass, the star material in this extremely bright architectural example.

Details